fbpx

La un an de la debutul pandemiei de Coronavirus, ne aflăm într-o continuă căutare a celor mai adecvate modalități de readaptare la această nouă realitate. Distanțarea socială a transformat, în ultimele luni, modul în care interacționăm și relaționăm unii cu alții. Astfel, oamenii au început să își dorească tot mai mult să descopere noi moduri prin care se pot exprima și se pot reinventa.

Una dintre cele mai apreciate activități, menite să faciliteze reintegrarea socială și creșterea stimei de sine, este învățarea unui instrument muzical. Să discutăm puțin despre motivul pentru care noi considerăm că această alegere este ceea ce ai nevoie pentru a trece cu brio peste provocările sociale ale acestei perioade.

S.O.S. – S-a pierdut conexiunea umană!

Cunoașteți vorba aceea: ,,Nu apreciezi cu adevărat ceea ce ai până când nu îl pierzi” – oamenii au obiceiul de a ieși din amorțeală când este prea târziu. A trebuit ca un virus să dea năvală în lume ca noi să ne întrebăm ce facem mai departe, ce ne place, ce iubim și ce ne face să fim fericiți. Am fost nevoiți să stăm izolați, în case, 3 luni ca să realizăm că mâine, cel mai probabil, nu vom avea aceleași oportunități ca astăzi. Am pierdut din libertatea cu care ne-am obișnuit, unii dintre noi am pierdut relații cu oameni dragi și am apelat la social media pentru o reinventare a propriei realități. Astăzi, suntem aici pentru voi și dorim să vă propunem, după părerea noastră, cea mai adecvată soluție pentru regăsirea de sine: muzica!

De ce este muzica cea mai eficientă formă de socializare?

Există o mulțime de studii care ne oferă date concrete cu privire la modul în care muzica ne face să ne simțim extraordinar de bine, atât emoțional, cât și fizic.
Din punct de vedere al evoluției umane, este interesant de reținut faptul că, din momentul apariției noastre pe Pământ și până în prezent, oamenii au socializat și au format grupuri umane prin intermediul sunetelor. Gândiți-vă, de exemplu, la Epoca de Piatră, când strigătele de vânătoare reprezentau singura formă de comunicare între oameni. Desigur, au luat naștere și alte teorii interesante despre originea muzicii, pe care le puteți afla, răsfoind lecția de istoria muzicii aici: Lectii de istoria muzicii

Așadar, nu este nicio surpriză faptul că suntem interconectați prin intermediul muzicii. Este scris în ADN-ul nostru să reacționăm la orice formă de sunet. Conexiunea umană, nașterea grupurilor umane și cooperarea noastră pentru supraviețuire și evoluție s-a datorat și se datorează, în continuare, muzicii.

Muzica: elixirul stării de bine

Sunetele ne ajută să comunicăm și să creăm relații; ele aduc beneficii considerabile stării noastre de sănătate. Avantajele cunoașterii muzicii sunt, bineînțeles, numeroase. Menționăm, însă, unul dintre cele mai importante: ascultarea muzicii activează și dezvoltă ambele emisfere cerebrale. De exemplu, piesele din repertoriul clasic, lucrări compuse de compozitori ca Mozart, Bach, Telemann, Haendal sau Vivaldi, influențează, în mod pozitiv, procesele psihice precum memoria, capacitatea de învățare sau atenția.

Am descoperit de curând un reportaj realizat de Digi24 pe tema aceasta, material pe care îl puteți (și vă sfătuim) să îl accesați: Activitatea care dezvoltă ,,supermemoria”

Cum te mai ajută muzica?

Îți oferă cea mai longevivă stare de fericire, îți dă încredere în tine, te îndeamnă să te exprimi liber așa cum, poate, nu o faci prin cuvinte. Mai mult decât atât, muzica te ajută să te relaxezi și să fii mai productiv. Lista de beneficii este lungă și o poți descoperi răsfoind puțin Google. Însă noi te sfătuim să afli pe pielea ta ce medicament miraculos este muzica.

Ce urmează acum?

Urmează să afli că Școala de Muzică ,,Sonore We” și-a schimbat abordarea cu privire la predarea muzicii. Nu suntem doar profesori de muzică, suntem prietenii tăi, îndrumătorii tăi, suntem sprijinul tău în ceea ce privește reconectarea cu sinele, redescoperirea unor noi hobby-uri, redefinirea timpului propriu.

Cine suntem noi? Suntem oamenii care și-au propus să te facă fericit!
Cum te susținem? Prin singurul mod prin care te poți readapta social post-pandemie: învățând să cânți la un instrument.
Ce am pregătit pentru tine? Am pregătit cursuri personalizate de muzică, bazate pe o curriculă internațională: lecții de pian, lecții de chitară/ukulele și lecții de canto. Ne-am dorit și ne-am propus ca Școala de Muzică ,,Sonore We” să fie un loc în care vârsta este doar un număr și atât. Prin urmare, indiferent dacă ai 5 ani sau 50 de ani și vrei să începi cursuri de muzică, setează-ți pe Waze adresa noastră: Strada George Enescu nr. 8, sector 1, București. Dacă vii cu transportul în comun, ia-ți ca reper zona centrală Piața Romană. Te așteptăm cu multe zâmbete!

Înainte să termini de citit aceste rânduri și să ne dai un telefon, îți mai spunem doar atât: din data de 15 mai, grădina verde a sediului se va transforma într-o grădină cu muzică pentru că dăm startul la cursurile de cor, dedicate tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 6 si 12 ani.

Te așteptăm în locul unde te poți reconecta cu natura, în locul unde îți poți lăsa imaginația să zburde fără limite, acolo unde îți vei face prieteni noi și vei descoperi conexiuni neimaginate până acum.

Te așteptăm în comunitatea Sonore We!