fbpx

Vara e acea perioadă minunată cu vacanță și concedii. Ei bine, la noi sunt săptămâni pline de energie și voioșie, ateliere și muzică bună. Datorită zecilor de copii ce ne calcă pragul în cadrul „Music Summer School” și al taberelor. 

Astăzi vă vom povesti despre aventura muzicală din cadrul școlii de vară. 

 

Săptămâna trecută, 10 copii cu vârste între 7 și 14 ani au participat zilnic, de luni până vineri la cursurile pregătite special pentru ei. 

 

Music Summer School Sonore WeMicii muzicieni au fost ghidați de Alexandra, Ana, Teo, Bogdan, Claudiu și Filip – profesorii Sonore, care i-au ghidat în tainele pianului, ukulelelor, bazelor teoriei muzicale. La școala de vară, copiii au exersat yoga pentru muzicieni, și au făcut exerciții de gestionare a emoțiilor firești care apar când urmează să urce pe scenă. În plus, ei au avut ocazia să își imagineze cum ar arăta coperta albumului pe care l-ar scoate în viitor și să facă exerciții de improvizație și compoziție muzicală.

 

Cum a fost pentru ei Summer School? O spun chiar ei: 

 

”O experiență minunată, mi-au plăcut colegii, profesorii, mi-a plăcut totul. Școala perfectă!” 

 

Săptămâna a fost plină, iar copiii s-au distrat dar au și învățat multe. Așa cum ne-a mărturisit Miruna, ”am învățat lucruri legate de muzică pe care eu la școală nu le înțelegeam. Mi-a plăcut mult ideea cu musicalul și mi-a plăcut să fac canto cu voi”.

Pentru Pavel ”cel mai bun moment a fost când am făcut chitară cu Claudiu”, în timp ce Rodica s-a bucurat mult să cânte la pian, dar și din voce.

 

Efortul celor mici a fost încununat de ”Sunny day” – piesa originală compusă de ei alături de Bogdan și de Frozen 2, spectacolul-musical pus în scenă vineri după-amiază. Poți vedea aici un fragment din repetiții.

 

O parte dintre copii revin în a 2-a săptămână de “Music Summer School”, în perioada 25-29 iulie, să aprofundeze cunoștințele dobândite. Cu alții ne reîntâlnim în tabăra “Sonore into the Woods” din august. 

 

“Music Summer School” a apărut în 2021, din dorința de a oferi copiilor șansa de a încerca mai multe instrumente muzicale, de a explora metode alternative de a învăța muzică și de a-și face prieteni cu aceleași pasiuni ca și ei. Dar și pentru a deschide universul muzicii către elevi noi, care nu încercaseră asta până atunci.

Până acum peste 60 de copii au trecut prin experiența școlii de vară Sonore We și le-a plăcut atât de mult încât ne spun, precum Petra – ”Vreau să vin în fiecare an, sunt foarte supărată că se termină”.

 

Îi așteptăm cu drag!