fbpx

See the world through music

🏠Sonore We este prima școală de muzică din România care și-a propus să fie un real sprijin pentru oamenii nevăzători, pasionați de arta sunetelor.

🎤 Prin cursuri de canto personalizate, create special pentru cei cu deficiențe de vedere sau pentru persoanele nevăzătoare, Școala de Muzică Sonore We își dorește să îi ajute pe cei talentați, să capete încredere în sine, să descopere lumea colorată a sunetelor și să își exprime deschis sentimentele.

👨‍👩‍👧‍👦 Cine suntem si ce facem?

👉 Sonore We este mai mult decât o școală de muzică: este o comunitate, un spațiu, atât fizic, cât și virtual, prietenos, unde peste 1000 de muzicieni din România împărtășesc aceeași pasiune pentru muzică.
👉 Înființată în anul 2018, în București, Școala de Muzică ”Sonore We” este locul pe care ne-am propus să îl numim ,,a doua casă” și, prin activitățile și evenimentele noastre, să îi determinăm pe cei care ne trec pragul să capete încredere în ceea ce pot face, respect de sine, să se deconecteze de la cotidian și să se conecteze mai mult cu propriile emoții.
👉 De-a lungul celor 3 ani de activitate, ”Sonore We” a organizat 3 ediții ale Concursului Internațional de Interpretare Muzicală ,,Sonore Music Contest” (cu participarea a peste 400 de muzicieni din toată țara) și peste 20 de concerte în locații renumite din Capitală.
👉 Anual, Sonore We organizează, în apropierea sărbătorilor de iarnă, un concert caritabil prin care membrii comunității strâng fonduri, haine, jucării sau alte lucruri necesare copiilor defavorizați din România. Hard Rock Cafe și Centrul Cultural ARCUB sunt locațiile unde, până la acest moment, am desfășurat concertele caritabile Sonore We.

🎤 De ce cursuri de canto pentru nevăzători?

✔ Cea mai importantă piatră la temelia muzicii este emoția umană, care se naște din interacțiunile și relațiile interumane.
✔ La Școala de Muzică Sonore We ne dorim să mergem împreună pe drumul muzicii, pornind de la o prietenie sinceră.
Indiferent de naționalitate, vârstă, sex, religie sau condiție umană, muzica unește pentru că reprezintă cel mai eficient mod de comunicare.
✔ De aceea, ne-am propus să ducem această idee mai departe, să acționăm, să oferim șanse reale de evoluție celor nevăzători, să îi facem vizibili pe cei care nu reușesc să vadă lumea așa cum o vedem noi; să oferim o lume plină de culoare nevăzătorilor, care împărtășesc pasiunea pentru muzică alături de noi.

🥁 De ce Sonore We?

✔ Pentru că ne pasă de OAMENI și ne dorim să îi unim prin muzică.
Pentru că iubim ceea ce facem, vrem să fim ochii celor care nu văd și să le arătăm cât de bogat este sentimentul de a oferi emoție, prin muzică, celor din jur.
✔ Cursurile de canto pe care le-am structurat cu atenție pentru copiii (cu vârsta minimă de 5 ani) și adulții nevăzători sunt menite să îi ajute să se integreze din punct de vedere social, să își dezvolte abilitățile cognitive și stima de sine, să dezvolte sentimentul de uniune și apartenență și să își dezvolte cunoștințele cu privire la cultura muzicală românească și internațională.

🎤 În cadrul cursurilor personalizate de canto pentru nevăzători vom încerca să:

👉 Îi familiarizăm pe cursanți cu spațiul de lucru și să le oferim posibilitatea de a cunoaște în detaliu fiecare obiect din sala de muzică;
👉 Accesibilizăm sala de curs;
👉 Le oferim instrucțiuni cât mai clare, să folosim un limbaj adecvat și să le exemplificăm, prin atingere la nivelul corpului, tehnicile de respirație și a postura corectă;
👉 Îi familiarizăm cu senzațiile și reacțiile corpului în cadrul exercițiilor de tehnică vocală pentru a înțelege întregul proces al cântatului;
👉 Le propunem repertoriu românesc și internațional, oferindu-le, astfel, o experiență muzicală completă;
👉 Îi ajutăm să capete curajul de a se exprima liber, fără constrângeri;
👉 Îi ajutăm să se dezvolte, să se deschidă față de nou, să facă un pas în direcția propriei lor evoluții.

🙌 Ajută-ne să îi ajutăm!

👉 Căutăm oameni care să ni se alăture în acest demers!
👉 Ca să putem acționa, avem nevoie de susținerea ONG-urilor care sprijină comunitățile nevăzătorilor din România. Răspândirea fenomenului Sonore We, a magiei muzicii și descoperirea și promovarea noilor talente pot fi realizate cu ajutorul vostru, al celor care, poate, cunoașteți deja copii, tineri sau adulți a căror pasiune este muzica.
👉 Doar dacă ne unim putem să le fim lor un real sprijin!