fbpx

16 octombrie 2022, ora 9.00. Străzile Bucureștiului sunt încă liniștite, orașul pare că nu s-a trezit din somn.

La Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” este însă activitate. Echipa Sonore We se află acolo pentru a pregăti scena și sala cu ocazia Autumn Concert.

Se fac probe de sunet, de lumini, pianul este instalat la locul lui și se pun la punct ultimele detalii.

 

9.30 – apar primii invitați. Vedem fețe entuziasmate, dar și emoționate. 

“Ce fac dacă mă încurc?” ne întreabă o fetiță. Ca răspuns primește o îmbrățișare și sfatul că mai important este cum își revine după greșeală.

 

Primul concert durează o oră, al doilea o oră și jumătate. 30 de participanți de toate vârstele au urcat pe scenă și au interpretat piese solo la pian, voce, chitară sau ukulele, sau duete. Surpriza acestui concert a venit de la profesorii Sonore care au urcat și ei pe scenă în interpretări solo sau duete alături de cursanții lor.

 

Peste 150 de invitați au asistat la concerte, iar fondurile strânse s-au ridicat la 7650 de lei. Fondurile strânse (mai puțin cheltuielile de organizare) vor fi redirecționate către proiectul “See the World through Music” în care persoanele cu deficiențe de vedere și cele din medii defavorizate pot beneficia de educație muzicală gratuită.

 

Până în prezent, 7 persoane au beneficiat de bursa “See the World through Music”, atât la pian cât și la canto.

 

Școala de Muzică Sonore We organizează periodic concerte pentru membrii comunității sale. Următorul concert va avea loc la jumătatea lunii decembrie, iar tema va fi, bineînțeles, Crăciunul.