fbpx

Au mai rămas mai puțin de două săptămâni până când ne vom ura, din nou, ,,La mulți ani!” și ,,An Nou Fericit”. Este perioada aceea când suntem mai buni, mai darnici, mai aproape unii față de alții, ne facem planuri mari și ne setăm obiective îndrăznețe pentru anul care așteaptă să își intre în drepturi. Dar noi ne-am propus încă de anul trecut să învățăm să fim mai buni cu fiecare zi care trece, să creăm zâmbete peste tot pe unde ne ducem și în orice moment al anului, nu numai de Sărbători.

Așadar, pornind la drum cu aceste gânduri, în 2021 am dat startul unor proiecte și inițiative magice (așa cum ne place nouă să spunem), care au produs schimbări frumoase în viețile noastre și ale noilor membri ai Comunității Sonore We.

Școala de Vară ,,Music Summer Camp”
Vara aceasta am dat startul celui mai creativ și harnic proiect: ,,Music Summer Camp”, care a cerut de la fiecare membru al echipei Sonore We dedicare completă și răbdare cât cuprinde. Alături de copiii înscriși în programul școlii de vară, am descoperit cât de benefic este să ne trezim de dimineață cu o porție sănătoasă de Yoga, ne-am convins că lucrul în echipă face minuni atunci când confecționezi instrumente muzicale și, printre multe alte activități, am învățat să compunem cântece. O parte dintre copiii care s-au alăturat comunității noastre vara aceasta au descoperit noi pasiuni, pe care, ulterior, le-au fructificat în cadrul cursurilor individuale de instrument și canto.

Ne-am mărit considerabil comunitatea de muzicieni
În mod surprinzător, pandemia a scos la iveală latura curiozității noastre și ne-a determinat să fim mai dornici să experimentăm. De asemenea, fiecare dintre noi am conștientizat că nu putem aștepta la nesfârșit să se ivească ,,acea” ocazie, ci trebuie să acționăm constant în direcția visurilor noastre. Astfel, adulți, tineri și chiar copii, sprijiniți de părinți și mânați de propria dorință, au trecut pragul sediului nostru pentru a descoperi cum muzica îi poate ajuta să aibă o viață mai frumoasă. Bucuria noastră a fost și mai mare în momentul în care am realizat că cei care vin la noi o fac pentru că aleg o comunitate de oameni calzi, mărinimoși, darnici și pregătiți să îi îndrume pe acest drum.

Am introdus cursuri noi de muzică: Chitară Electrică și Vioară
S-a întâmplat organic. Acolo unde a fost dorință de a experimenta, am ajutat cum am putut. Am investit în calitate, am investit în viitor și am investit în oameni. Vestea s-a răspândit și alți oameni, mânați de aceeași dorință vie de progres și de a cunoaște ceva ,,nou” s-au alăturat comunității noastre. Am achiziționat rapid chitară electrică și alte instrumente necesare pentru susținerea acestor cursuri în cele mai bune condiții. Cursurile de vioară au fost, de cele mai multe ori, ,,de sezon”: au existat perioade în care interesul era ridicat pentru acest instrument unic și perioade în care cursul de vioară era doar un titlu pe paginile site-ului nostru. Dar lucrurile s-au schimbat rapid, iar acum cursul de vioară este unul dintre cele mai căutate de cursanții noștri.

Proiectul ,,Privește lumea prin muzică” a prins aripi!
În luna octombrie, Asociația ,,Sonore We” a demarat proiectul ,,Privește lumea prin muzică”, prin care acordă 10 burse de educație muzicală în valoare de 10.000 de euro copiilor și tinerilor cu deficiențe de vedere și celor care provin din medii defavorizate. Cu sprijinul Fundației ,,World Vision România” și al părinților cursanților Școlii de Muzică ,,Sonore We”, care au susținut acest proiect încă din stadiul de idee, Asociația a oferit, până în prezent, 5 burse, constând în cursuri gratuite de canto pe o perioadă de 12 luni.

Căutăm, în continuare, tineri pasionați de muzică, pe care să îi ajutăm, prin intermediul programului nostru, să aibă o viață mai bogată și mai frumoasă. Pentru informații cu privire la acordarea burselor sau pentru sprijinirea proiectului puteți să vă adresați Asociației ,,Sonore We” la sediul din strada George Enescu 8, sector 1, București, pe adresa de email contact@sonore.ro sau la numărul de telefon 0732 704 356.

Cum poți ajuta?
Prin donație. Cu donația ta, a prietenilor, familiei și colegilor tăi de muncă se adună resurse care pot schimba vieți. Alege suma care consideri că se potrivește cel mai bine cu capacitatea ta de donație, dar și cu schimbarea pe care dorești să o produci.

Donația ta are multă putere, mai ales că, atunci când oferi, devii parte activă a unei soluții. Tu devii soluția! Tu ești cel care produce schimbări benefice în viața oamenilor pentru care luptăm.

Pentru a le oferi cursuri de muzică, precum și materiale didactice cât mai multor copii și tineri talentați, puteți dona în contul Asociației ,,Sonore We”, deschis la banca ING:

CONT LEI: RO18 INGB 0000 9999 1175 5629
BENEFICIAR: ASOCIAȚIA SONORE WE
Descrierea tranzacției: DONAȚIE

Privim cu încredere către 2022 și avem certitudinea că așa cum 2021 ne-a ajutat să creștem, mai mult ca sigur noul an ne va aduce și mai multe reușite.