Din experiența noastră, partea cea mai dificilă atunci când încerci să înveți un instrument nou este să rămâi blocat, fără a simți că progresezi.
Dacă ai simțit vreodată că există un obstacol în calea ta sau o barieră care te împiedică să treci la următorul nivel al călătoriei tale de învățare, atunci acest ghid de Ukulele te va ajuta.
Scopul acestui ghid este eliminarea completă a piedicilor sub formă de obiceiuri proaste și rutine incorecte. Odată ce acestea sunt introduse în rutina ta de exersare vei vedea progresul.
1. Acordează ukulele înainte de a cânta
Folosirea unei ukulele care nu este în ton poate frustra. Mai ales atunci când încerci piese noi. Vei vedea că notele pe care le cânți nu se potrivesc deloc cu ceea ce asculții. Este posibil să știi unde să plasezi degetele pe fretboard, dar notele reale pe care le cânți să nu fie în ton datorită unui ukelele neacordat.
Din acest motiv, înainte de a începe să cânți, asigură-te că primul lucru pe care îl faci este să îi faci acordul la ukulele. Există câteva modalități de a face acest lucru, dar cel mai bun mod este să utilizezi un tuner electronic sau un tuner ce poate fi găsit online.
2. Menține o postură bună
Utilizarea corectă a ukulelei este unul dintre cele mai importante elemente pentru a obține rezultate. O poziție inconfortabilă îți va împiedica progresul în timp ce înveți. Postura slabă poate adăuga eforturi inutile pe anumite părți ale corpului.
Dacă stai jos când cânți la ukulele, asigură-te că ești în poziție verticală. Fă tot posibilul să stai cu spatele drept. Totodată cea mai bună poziție de a ține ukulele este chiar sub piept.
3. Ia pauze și repetă constant
Există o știință și o artă în spatele învățării unui instrument. Procesul la care ne referim este dezvoltarea a ceea ce se numește „Muscle Memory”. Este modul în care mișcările sunt înregistrate în memorie. Memoria ta va înregistra progresiile acordurilor pe care le cânți. De exemplu dacă cânți acordul C, apoi E minor, iar apoi F în mod repetat, mișcarea devine atât de înrădăcinată în memoria musculară încât devine mai ușor să cânți. Așadar redarea melodiei devine mai fluentă.
Pentru a profita la maximum de memoria musculară trebuie să faci pauze dese. Pe măsură ce repeți cântece și acorduri diferite, este necesar să faci pauze dese, pentru ca memoria musculară să înregistreze mișcările noi învățate.
Vei observa că de fiecare dată când revii la cântarea melodiei, aceasta va fi mai ușor de redat.
4. Folosește un metronom
Muzica este precisă când vine vorba de ritm. Unul dintre primele lucruri care trebuiesc făcute înainte de înregistrare este să folosești ceea ce se numește „Click Track”. Acesta este un ritm recurent care menține totul într-o sincronizare perfectă. De exemplu, atunci când muzicienii înregistrează diferite instrumente, toți cântă în același timp.
S-ar putea să te întrebi, „Cum pot să cânt în ritm?” Pentru aceasta trebuie să utilizezi un metronom.
Iată un truc de ukulele care te va ajuta să înveți mai repede. Trucul este să te cânți într-un ritm mai mic. Cântatul mai lent este trucul care te va ajuta să înveți mai repede. Pentru cele mai bune rezultate, nu te grăbi!
5. Cere ajutor
Nu oricine poate învăța sau repeta pe cont propriu, iar de aceea este ok să ceri ajutor. Cu toții avem nevoie de ajutor într-un moment sau altul și este important să îl cerem fără a a avea mustrări de conștiință. Până la urmă vrem să învățăm, nu?
Iar pentru că noi ne dorim ca tu să înveți mai repede și mai bine ți-am pus la îndemână cursuri de ukulele unde poți găsi tot ajutorul de care ai nevoie.
Să recapitulăm:
1. Reglați întotdeauna ukulele înainte de a cânta
2. Adoptă o postură confortabilă și naturală
3. Repetați și faceți pauze deseori
4. Utilizează un metronom pentru a te sincroniza
5. Cere ajutor. Nu le poți învăța pe toate singur.