fbpx

Saxofonul a fost mereu considerat ca fiind unul din instrumentele de top pentru cei care doresc să cânte jazz. Din acest motiv dorim să vă dăm câteva motive pentru care efortul de a învăța să cânți la saxofon merită toată atenția.

1. Saxofonul este un instrument versatil

Există 9 tipuri diferite de saxofon, dintre care cele mai des întâlnite sunt Soprana, Alto, Tenor și Bariton.

Saxofonul de tip Alto este cel cu care învață cei mai mulți să cânte la acest instrument. Un exemplu bun pentru a înțelege diferența între tipurile de saxofoane este următorul: Pot fi utilizate tipuri diferite într-o melodie. Baritonul are părți de linie de bas, în timp ce soprana și alto sunt folosiți pentru liniile înalte. Altfel spus saxofonul este foarte versatil și poate fi folosit pentru mai multe genuri: clasic, jazz, soul, blues, contemporan, pop și rock.

Totodată acesta se potrivește cu orice gust muzical, are sunete dinamice și permite muzicianului să transmită emoție și să-și proiecteze propriul stil, dar și creativitatea.

2. Cântatul la saxofon te face mai inteligent

Cercetările au dovedit că cei care învață muzică excelează în abilități de raționament abstract, alfabetizare și matematică și se descurcă mai bine în mediul academic. Învățarea unui instrument precum saxofonul îmbunătățește, de asemenea, funcția de memorie, învață răbdare, perseverență și alte abilități importante de conducere.

3. Îmbunătățește memoria și relaxează

Învățarea unui instrument solicită multă putere cerebrală, memorie musculară și control neurologic. Au existat numeroase studii care dovedesc că oamenii care cântă la un instrument au memorie mai bună și își pot controla mai bine funcțiile cognitive și motorii în mod congruent. Practic cântând la saxofon îți antrenezi creierul.

Sunetul de saxofon este lin, senzual și este foarte relaxant. Multe persoane se aleg să cânte la un instrument pentru a se relaxa și a scăpa de stres. A crea muzică este de asemenea un mod excelent pentru îmbunătățirea stării de spirit sau pentru a fi folosit ca dispozitiv propriu de terapie personală.

4 Cu saxofonul nu ai limite

Muzicienii adoră saxofonul pentru că întotdeauna există ceva nou de învățat. Pentru că este un instrument care nu are genuri sau, mai degrabă, nu este legat de niciun gen, există un număr infinit de melodii pe care le poți învăța și modalități de a-ți crește nivelul de abilități. În plus, alegând să înveți să cânți la saxofon ai avantajul că acest instrument se potrivește pe orice tip de gen muzical.

5. Migrezi mai ușor către alte instrumente

Saxofonul se află în familia de instrumente din lemn, alături de clarinet și flaut. Dacă înveți să cânți la saxofon, ai șanse foarte mari să migrezi destul de ușor la instrumente precum clarinetul și flautul, degetarea fiind aproape identică.

Oamenii care cântă la instrumente tind să fie mai încrezători în abilitățile lor de luare a deciziilor, abilitățile lor muzicale, abilitățile sociale, viața academică și rezolvarea problemelor. De aceea școala de muzică Sonore vă pune la dispoziție cursuri de saxofon pentru a deprinde mai rapid aceste abilități și a vă bucura de muzica minunată produsă de acest instrument.