fbpx
Câteva beneficii fundamentale ale lecțiilor de canto care te vor pune pe gânduri

1. Dezvoltă  un talent muzical apreciat

Schinichi Suzuki, asa numitul “bunic” al educației muzicale pentru copii și creatorul renumitei metode “Suzuki”,  susține cu tărie că un copil nu se naște cu talent muzical, ci mai degrabă îl cultivă de-a lungul timpului, asemănător procesului de învățare a limbii materne, prin intermediul instruirii de la o vârstă fragedă. Prin alegerea unei instruiri în arta cântatului, vă veți oferi șansa unei educații de valoare care va rămâne pentru toată viața și prin intermediul căreia veți experimenta  realizări pe plan atăt personal, căt și profesional.


2. Construiește stima de sine

Pe lângă încrederea câștigată prin munca depusă și, mai târziu, materializată în succes, atenția oferită în lecțiile private, de grup sau sesiunile de studiu în preajma părinților, sporește stima de sine prin evidențierea faptului că elevul este demn de atenție, iar persoanele apropiate cred în succesele viitoare.


3. Învățarea aptitudinilor de studiu

Pe parcursul lecțiilor de canto, studenții învață diverse metode de studiu și de memorare care mai apoi sunt ușor de transferat în alte domenii pentru a contribui la realizări în cadrul școlii sau pe plan personal. Studierea muzicii va ajuta elevii să descopere cel mai bun stil individual de a aprofunda, permițându-le să experimenteze diverse abilități independente care le vor fi de folos mai târziu.


4. Ajută la concentrare

Dacă participi la cursuri de canto frecvent, în mod regulat te vor ajuta la dezvoltarea nivelelor de concentrare, determinare, disciplină și responsabilitate necesară studiului individual pentru a atinge scopurile dorite, aceste abilități fiind de altfel foarte valoroase și în alte domenii.


5. Sporește funcțiile creierului

Nenumărate studii arată că instructajul muzical ajută elevii să dezvolte o coordonare avansată care sporește abilitatea de multi-tasking, o activitate cerebrală complexă, precum și aptitudinile motorii.


6. Sporește apitudinile de ascultare

Studiile au arătat că muzicienii instruiți au abilitatea de a detecta inflexiunile  subtile ale discursului, mai exact de a „citi printre rânduri“, comparative cu persoanele fără instruire muzicală anterioară.


7. Îmbunătățirea comunicării verbale

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului beneficiile lecțiilor de canto. Acestea au îmbunătățit considerabil calitatea vocii, dezvoltând claritatea, tonul, dicția și expresia acesteia. Elevii care practică canto, în același timp, au lucrat la îmbunătățirea expresiilor faciale, a posturii corpului, a contactului vizual și încrederii de sine. Nivelul de comfort și familiaritatea față de limbile străine, au crescut exponențial în cazul acestora.


8. Dezvoltarea prezentării și a capacităților de lider.

Exercițiul interpretării live între elev și profesor, împreună cu experiența dobândită în urma lecțiilor de canto, învață copilul de la o vârstă fragedă, strategii pentru pregătirea și livrarea prezentărilor în fața colegilor, a străinilor și a criticilor. Calmitatea și încrederea de sine în fața oamenilor dezvoltă siguranța abilităților sociale și calităților specifice unui lider.


9. Te conectează cu cei din jur prin muzică

Muzica, deseori, a fost numită “limbajul universal” datorită abilităților ei incredibile de a transcede limbajul și constrângerile culturale, cât și cele ale timpului, pentru a comunica gânduri, idei și emoții. Aprofundarea “limbajului” muzical deschide ușa unei librării nemărginite de povești muzicale, portrete, eseuri, manifeste și poezii ce au aprovizionat cele mai luminate minți ale lumii cu inspirație timp de secole. Mai mult decât oricare alt mediu, muzica vocală excelează în comunicare și rezonează adânc în sufletul bărbaților și al femeilor și este un manifest al conștiinței colective umane și a moștenirii sociale.


10. Înveți să te exprimi prin muzică

A învăța să cânți deschide un mediu nou și profund de educație și exprimare pe măsură ce copilul învață să „dea glas” emoțiilor personale cât și pe cele ale compozitorilor. Când studentul participă în producția muzicii calitative și înțelege cu adevărat, conectându-se cu aceasta, intelectul și emoțiile sunt profund stimulate și pleacă cu o viață mai bogată și plină de sens în urma experienței.